Print Friendly, PDF & Email

Μισθολογικά – Βαθμολογικά ζητήματα νεοδιορισμένων TE Μηχανικών

Δείτε εδώ

 

Πύργος  24 Αυγούστου 2018

           Αριθ. Πρωτ. :  10

ΠΡΟΣ:

1.   Υπ. Οικονομικών κ. Τσακαλώτο

email:  minister@minfin.gr

2.   Αναπλ. Υπ. Οικονομικών. κ. Χουλιαράκη

email: soe@minfin.gr

3.  Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα

Γεροβασίλη

email: ydmed@ydmed.gov.gr

ΚΟΙΝ.:

1.   Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.

2.   Πρωτοβάθμιους Συλλόγους

Σήμερα με την μερική άρση της αναστολής οι νεοεισερχόμενοι συνάδελφοι με μεγάλη πείρα και επαγγελματική ηλικία, διορίζονται με τεράστιες καθυστερήσεις και με μισθούς που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους.Η αναστολή των προσλήψεων επί σειρά ετών, λόγω των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόσθηκαν, έχει ως αποτέλεσμα την μακροχρόνια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εκκρεμών διορισμών των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, για την οποία ουδεμία ευθύνη φέρουν οι επιτυχόντες των διαγωνισμών αυτών.

Με δεδομένο ότι στα έξι και πλέον χρόνια της αναμονής τους, έχει μεταβληθεί η εργασιακή και επαγγελματική τους εμπειρία, το προσωπικό και οικογενειακό τους περιβάλλον, κρίνεται απαραίτητο ο χρόνος της αναμονής τους να λογίζεται ως χρόνος για την βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη.

Εξάλλου, αντίστοιχη πρόβλεψη υπήρχε για τους επιλαχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ έτους 1995 στους οποίους σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 4440/2016 αναγνωρίστηκε ο χρόνος της αναμονής από το 1997 έως το διορισμό τους, ως χρόνος υπηρεσίας για την βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη τους.

Θεωρούμε απαραίτητο να ληφθούν ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση του συνόλου των νεοπρασλαμβανόμενων υπαλλήλων που η διαδικασία της πρόσληψής τους καθυστέρησε από τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές.



                                                                                Για το Δ.Σ.

                      Ο Πρόεδρος                                                                Η Γεν. Γραμματέας     

                   Θεόδωρος Τσίπας                                                     Έλενα Περιστεροπούλου

              Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε                                        Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.