Print Friendly, PDF & Email

Με την 493/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγιαλείας, τροποποιείται ο Ο.Ε.Υ του Δήμου και προβλέπει  σχεδόν για το σύνολο των θέσεων προϊσταμένων των Τεχνικών Υπηρεσιών υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ και εν ελλείψει ΤΕ.

Με έγγραφό της προς το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, Νικόλαο Παπαθεοδώρου

η ΠΟΜΗΤΕΔΥ ζητά:

  • Να μην εγκριθεί και να ακυρωθεί η υπ’ αριθμ. 493/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγιάλειας, περί τροποποίησης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου .
  • Να γίνει ουσιαστικός έλεγχος νομιμότητας της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγιάλειας, ύστερα και από την ψήφιση του ν. 4674/2020.
  • Να διασφαλιστεί ότι στο νέο ΟΕΥ του Δήμου, θα προβλέπεται η πλήρης και απρόσκοπτη εφαρμογή των διατάξεων του ν.4674/11-3-2020, ώστε να μην υπάρξει αποκλεισμός των ΤΕ Μηχανικών από την εξέλιξή τους στην ιεραρχία και την ανάδειξή τους σε θέσεις προϊσταμένων.
  • Να αποτραπούν προσπάθειες και μεθοδεύσεις κύκλων που εξυπηρετώντας συντεχνιακά συμφέροντα και προσωπικές  σκοπιμότητες, τακτικές που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το Δημόσιο συμφέρον, στοχεύουν να καταδικάσουν σε στασιμότητα έμπειρα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης που πιθανόν διαθέτουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, σεμινάρια επιμόρφωσης, ξένες γλώσσες κλπ  στερώντας τους το όραμα και την προσπάθεια για κάθε είδους βελτίωση, ακυρώνοντας κάθε προοπτική εξέλιξής τους στην ιεραρχία.

Δείτε το έγγραφο εδώ