Print Friendly, PDF & Email
ΘΕΜΑ  : Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας

Αξιότιμε κύριε Διοικητά

Ο Σύλλογός μας αποτελεί το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους Πτυχιούχους Μηχανικούς ΤΕ Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Ηλείας και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Δημόσιων Υπαλλήλων (ΠΟ.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ).

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι ξεκίνησε η αρμόδια επιτροπή τη διαδικασία επεξεργασίας και διαμόρφωσης του Νέου Οργανισμού  του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και με το παρόν έγγραφο σας καταθέτουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας σχετικά με το θέμα.

Η τροποποίηση του οργανισμού πρέπει να είναι σύμφωνη με τα προβλεπόμενα στο Νόμο 4369/2016, Άρθρο 29 (Προϊστάμενοι οργανικών μονάδων – Διαδικασία και κριτήρια επιλογής προϊσταμένων) ο οποίος δε διαχωρίζει και αντιμετωπίζει ισότιμα, όπως και προγενέστεροί του νόμοι, τους υπαλλήλους των κατηγοριών Π.Ε. και Τ.Ε και προβλέπει ότι οι υπάλληλοι ΤΕ κατηγορίας:

  • Εγγράφονται στο Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο εντάσσονται υποψήφιοι για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης.
  • Επιλέγονται για θέσεις προϊσταμένων όλων των Οργανικών μονάδων επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης και Τμήματος.

Επίσης, επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με γνωμοδοτήσεις του ΣΤΕ (256/2010 και 233/2010) ο όρος «εν ελλείψη» δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την ΤΕ κατηγορία. Μάλιστα αντίστοιχο θέμα αντιμετωπίστηκε στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων με το Νόμο 4272/2014 (ΦΕΚ 145/11-07-2014), άρθ. 26 όπου αναφέρεται ρητά ότι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μέχρι την εφαρμογή των υπό κατάρτιση οργανισμών, εφαρμόζονται τα κάτωθι: “Για τις θέσεις ευθύνης  όλων των οργανικών μονάδων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, για τις οποίες προβλέπεται να καταλαμβάνονται από υπαλλήλους των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ, ισχύει η διαζευκτική δυνατότητα επιλογής των προϊσταμένων αυτών.” (παρ. 2).

Με βάση λοιπόν τα ανωτέρω ζητούμε στο νέο Οργανισμό, να προβλέπεται ότι για τις θέσεις Προϊσταμένων όλων των Οργανικών Μονάδων του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, δυνατότητα κρίσης να έχουν οι Μηχανικοί ΠΕ ή ΤΕ, όπου το γνωστικό αντικείμενο το επιβάλλει.

Σας γνωρίζουμε την πρόθεση του Συλλόγου μας, για άμεση και συνεχή συνεργασία τόσο με εσάς όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, υπηρετώντας έναν κοινό στόχο, αυτόν της αποτελεσματικής λειτουργίας των υπηρεσιών. Παρακαλούμε, εφόσον το θεωρείτε σκόπιμο, όπως καθοριστεί συνάντηση μαζί σας για να σας ενημερώσουμε και να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας.

Δείτε εδώ