Print Friendly, PDF & Email

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν στις πλημμύρες και την συμπαράστασή μας σε όλους όσους επλήγησαν από τις τραγικές καταστροφές.

Οι συνάδελφοί μας ΤΕ Μηχανικοί, που εργάζονται στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, «υπερβάλλοντας εαυτόν», ώστε να ολοκληρωθούν οι αυτοψίες και να καταγραφούν οι ζημιές στις υποδομές και τις περιουσίες των πολιτών στις πληγείσες περιοχές.

Το φιλότιμο όμως δεν αρκεί καθώς όπως μας αναφέρουν οι συνάδελφοί μας, υποχρεώνονται να μετακινούνται με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, γιατί δεν τους παρέχονται υπηρεσιακά οχήματα και δε χορηγούνται και τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

Θεωρούμε  απαράδεκτο οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται υπό αυτές τις δυσμενείς και επισφαλείς συνθήκες και καλούμε το Υπουργείο Υποδομών, τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πληγέντων περιοχών να μεριμνήσουν και να δράσουν άμεσα, επιλύοντας τα προβλήματα.

Επίσης για πολλοστή φορά θα επαναλάβουμε την έκκλησή μας στη κυβέρνηση, να κατανοήσει ότι η σωρευμένη εμπειρία των Μηχανικών στελεχών του Δημοσίου, δεν υποκαθίσταται από συμβασιούχους ή ιδιώτες Μηχανικούς και να προχωρήσει στην στελέχωση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας με Μηχανικούς και λοιπό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

Δείτε την ανακοίνωση της ΠΟΜΗΤΕΔΥ