Print Friendly, PDF & Email

                                                                                                                                 Αθήνα, 1/7/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση που διοργάνωσε η ΠΟΜΗΤΕΔΥ σε συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας – Λακωνίας, Ηλείας, Κορινθίας & Μεσσηνίας, στην Πάτρα, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στις 30 Ιουνίου με βασικό αίτημα την ισότιμη συμμετοχή των ΤΕ Μηχανικών στη διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή προϊσταμένων.

Μέλη του ΔΣ της ΠΟΜΗΤΕΔΥ, Μέλη των ΔΣ των συμμετεχόντων πρωτοβάθμιων Συλλόγων και πολλοί συνάδελφοι Μηχανικοί ΤΕ συμμετείχαν στην κινητοποίηση

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη του ΔΣ της ΠΟΜΗΤΕΔΥ, τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων Συλλόγων αλλά και πολλοί Μηχανικοί ΤΕ, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την υιοθέτηση του ξεπερασμένου όρου «ΠΕ και εν ελλείψει ΤΕ» κατά την τροποποίηση των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας και απαίτησαν την πλήρη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας που ξεκάθαρα ορίζει ότι τις θέσεις προϊσταμένων μπορούν να καταλάβουν υπάλληλοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση και γόνιμος διάλογος αντιπροσωπείας της ΠΟΜΗΤΕΔΥ και των Συλλόγων της με το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, κ. Νικόλαο Παπαθεοδώρου.

Τα αιτήματά μας διατυπώθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου

Η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι παραμένουν σε ετοιμότητα, για αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες, Δήμους ή όπου αλλού απαιτηθεί και προετοιμάζονται για Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ακυρώσουμε κάθε εσφαλμένη ή άτολμη απόφαση που μας θίγει ηθικά και μας υποβαθμίζει επαγγελματικά.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός

Ζητάμε ισότιμη συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή προϊσταμένων

Οριστική λύση τώρα

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ