Print Friendly, PDF & Email

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ –ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΣΥ.ΜΗ.Δ.Υ ΚΑ.ΤΡ.) (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.)

 Καρδίτσα   2/3/2015

ΠΡΟΣ:  Τα μέλη του Συλλόγου μας

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι, εκ μέρους του Δ.Σ. του ΣΥ.ΜΗ.Δ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΤΡΙΚΑΛΩΝ αισθανόμαστε την υποχρέωση  να σας ευχαριστήσουμε για το δυναμικό παρών που δώσατε στη Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 27/2/2015 στο Et toi Cafe, στα Τρίκαλα.

Μας δόθηκε έτσι η ευκαιρία να γνωρίσουμε μέλη που ακούγαμε το όνομά τους αλλά πρώτη φορά βρισκόμασταν μαζί. Σας ενημερώσαμε για τις ενέργειες που κάναμε την προηγούμενη χρονιά σε προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοί μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:

Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους μας που εργάζονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων ότι δεν τους χορηγούνταν όπως προβλεπόταν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Με την βοήθεια και της Ομοσπονδίας μας πραγματοποιήσαμε άμεσα παρέμβαση με τεκμηριωμένη επιστολή και ήδη το επίδομα χορηγείται.

  • Ενημερωθήκαμε από συνάδελφό μας που εργάζεται στο Δήμο Παλαμά ειδικότητας δομικών έργων ότι έχει τοποθετηθεί με απόφαση Δημάρχου τεχνικός ασφαλείας εκτός από τα κτιριακά και για τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου. Με επιστολή μας αλλά και την φυσική μας παρουσία εκφράσαμε τεκμηριωμένα το λάθος που συμβαίνει σε βάρος της συναδέλφου μας αφού στο Δήμο υπάρχει ΠΕ μηχανολόγος μηχανικός που πρέπει να επωμιστεί το αντίστοιχο αντικείμενο. Αναμένουμε όπως μας υποσχέθηκε και ο Δήμαρχος την λύση του προβλήματος αυτού. Είμαστε σε επαφή με την συνάδελφο και αν δεν λυθεί το πρόβλημα θα παρέμβουμε και πάλι.
  • Τέλος σας ενημερώσαμε για το θέμα της επικείμενης αλλαγής του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας που θα αρχίσει να συζητείται στις αρχές Απριλίου. Εμείς ήδη σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας και τον πρωτοβάθμιο σύλλογο Λάρισας – Μαγνησίας με τον οποίο έχουμε μια άριστη συνεργασία, έχουμε εντοπίσει ορισμένα προβλήματα. Συντάξαμε έτσι επιστολή και μαζί με το σύλλογο Λάρισας – Μαγνησίας θα επισκεφτούμε όλους τους Αντιπεριφερειάρχες αλλά και τον Περιφερειάρχη προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις μας και να ζητήσουμε την άρση των αδικιών που προκύπτουν σε βάρους τον συναδέλφων μας.
  • Σας ενημερώσαμε ότι πετύχαμε σε ποσοστό 95%, με την δική σας φυσικά συμμετοχή την παρακράτηση της συνδρομής μας (1,00 € για την Ομοσπονδία και 0,50 € για το σύλλογο μας) από την μισθοδοσία μας κάθε μήνα. Έτσι αυτός ο βραχνάς των ετήσιων εισφορών μας έχει σταματήσει για όλους μας.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουμε σε υπηρεσίες στη ΚΑΡΔΙΤΣΑ και στα ΤΡΙΚΑΛΑ, ενημερωτικές επισκέψεις προκειμένου να ενημερωθούν όσοι συνάδελφοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στη Γ.Σ. μας.

Κλείνοντας εκ μέρους του Δ.Σ. θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας κ. Στέφανο Λιόντη που αποδέχθηκε και παραβρέθηκε στη Γ.Σ. μας προκειμένου να μας ενημερώσει για τα τρέχοντα θέματα του κλάδου μας, αλλά και για τις μελλοντικές δράσεις της Ομοσπονδίας, όπως επίσης και την Πρόεδρο του πρωτοβάθμιου συλλόγου Λάρισας-Μαγνησίας κ. Ειρήνη Μπεκιάρη, για την αποδοχή  και συμμετοχή της στη Γ.Σ. μας.