Print Friendly, PDF & Email

κ. Υπουργέ,

Μετά από έξι μήνες άκαρπων προσπαθειών, πολλών δεσμεύσεων, συνεχών υποσχέσεων και παλινωδιών, σχετικά με την δημιουργία πόρου και για τους Μηχανικούς Τ.Ε. του Δημοσίου, αντίστοιχου με τον πόρο 6 %ο για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς του Δημοσίου που θεσπίστηκε με τον Ν.4412/2016, σας ζητούμε να προχωρήσετε άμεσα στην οριστική διευθέτηση του θέματος.

Σε κάθε περίπτωση, η μη ανάληψη μέχρι σήμερα πρωτοβουλιών με τις εργοληπτικές ενώσεις και την Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ., ώστε νομοθετικά να δημιουργηθεί πόρος για τους Μηχανικούς ΤΕ του Δημοσίου, αποτελεί εμπαιγμό για έναν ολόκληρο κλάδο. Έναν κλάδο, οι υπάλληλοι του οποίου με την προσφορά τους, το έργο τους και την υπερπροσπάθειά τους, κρατούν όρθιες τις υποστελεχωμένες Τεχνικές Υπηρεσίες του Δημοσίου, μαζί με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς.

κ. Υπουργέ,

Τα περιθώρια υπομονής έχουν στενέψει πάρα πολύ και η δυναμική διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος του κλάδου μας, είναι μονόδρομος πλέον. Αποτελεί υποχρέωση σας, η υλοποίηση όλων εκείνων των ενεργειών που απαιτούνται για την δημιουργία πόρου επί των δημοσίων συμβάσεων για τους Μηχανικούς ΤΕ του Δημοσίου, ώστε να αποκατασταθούν οι ισορροπίες, να αρθεί το αίσθημα αδικίας και να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών

Δείτε εδώ το έγγραφο του Συλλόγου