Print Friendly, PDF & Email

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας των πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕ του δημοσίου σε 2 υπουργεία στην Αθήνα. Ο σύλλογός μας είχε δυναμική παρουσία με 18 συναδέλφους.

Η πρώτη παράσταση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για το Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις» που ήταν σε διαβούλευση και να ζητήσουμε τη απόσυρση του άρθρου 46 (Ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου και επαγγελματική κατοχύρωση αποφοίτων). Λόγω της άρνησης από πλευράς του Υπουργείου να δεχθεί αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, έγινε δίωρος αποκλεισμός της εισόδου του Υπουργείου και του δρόμου έξω από το Υπουργείο. Τελικά αντιπροσωπεία κατέθεσε υπόμνημα σχετικό με τα αιτήματα του κλάδου μας και κλείστηκε ραντεβού με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για την Τρίτη 27-6-2017.

 

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παράσταση Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το θέμα του πόρου επί των δημοσίων συμβάσεων έργων για τους Μηχανικούς ΤΕ του Δημόσιου Τομέα. Εκεί αντιπροσωπεία της Ομόσπονδους έγινε δεκτή από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Δέδε και τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Καραγκούνη. Για μια ακόμη φορά διατυπώθηκε η βεβαιότητα από πλευράς του Υπουργείου ότι το θέμα του πόρου θα κλείσει πολύ σύντομα και θετικά για το κλάδο μας. Δεν απαντήθηκε επαρκώς το γεγονός ότι προχώρησε το θέμα του πόρου μόνο ΠΕ Μηχανικούς, παρά τις μέχρι σήμερα υποσχέσεις περί της κοινής λύσης του θέματος. Τέθηκε ένα χρονοδιάγραμμα 10 ημερών περίπου κατά το οποίο αναμένεται ότι θα υπάρξει η σύμφωνη γνώμη όλων των εργοληπτικών οργανώσεων (μέχρι σήμερα έχουν συμφωνήσει δύο από τις πέντε) και στη συνέχεια θα υπάρξει η νομοθέτηση του πόρου για τους ΤΕ Μηχανικούς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο κλάδος μας βάλλεται από παντού και ο αγώνας μας είναι δύσκολος και άνισος. Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιδράσουμε. Όλα τα θέματα του κλάδου είναι ανοιχτά και η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη και επιτακτική.
Χαμένες είναι μόνο οι μάχες που δεν δόθηκαν.