Print Friendly, PDF & Email

Με αξιοπρέπεια απαιτούμε ΔΙΚΑΙΗ αντιμετώπιση για τους ΤΕ Μηχανικούς

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από τους ΤΕ Μηχανικούς δημόσιους υπάλληλους την Παρασκευή 19 Απριλίου με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή και πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στο Μέγαρο Μαξίμου και με βασικό σύνθημα «Καθαρή και δίκαιη λύση στα θέματα των ΤΕ Μηχανικών». Συγκεκριμένα, τα αιτήματα:

  •         Κατάργηση του προβαδίσματος μεταξύ αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΤΕΙ)
  •         Απόδοση του πόρου 2,5% στους ΤΕ μηχανικούς (όπως συμβαίνει και στους ΠΕ μηχανικούς του δημοσίου)
  • Επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων ανώτατων σχολών για τους αποφοίτους ΤΕΙ

 

Αρχικά αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τον κ. Βερναρδάκη και επιδόθηκε ψήφισμα με αιτήματα μας στη Βουλή και στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση με τη Διευθύντρια του γραφείου της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου και καθορίστηκε συνάντηση με την κα Ξενογιαννακοπούλου για τη Μεγάλη Τρίτη. Τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση με στελέχη του γραφείου του Πρωθυπουργού όπου αναπτύχθηκαν οι θέσεις μας και ζητήθηκε άμεση λύση των αιτημάτων μας.

Η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τελικά δεν πραγματοποιήθηκε και το γεγονός αυτό προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, επειδή κάτι τέτοιο είχε αποφασιστεί από το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ενώ και η πλειοψηφία των παρόντων στη διαμαρτυρία αποφάσισε την συνέχιση της διαμαρτυρίας εκεί. Επιπλέον είναι παγιωμένη η άποψη στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ότι το συγκεκριμένο Υπουργείο κρύβεται πίσω απ’ όλες τις ρυθμίσεις που έχουν προκαλέσει αναστάτωση και οδηγούν το κλάδο σε τέλμα, με αποκορύφωμα την πρόσφατη απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργού (και πρώην πρόεδρου του ΤΕΕ, που έχει επιλέξει να είναι υπουργός μόνο των ΠΕ Μηχανικών) κ. Σπίρτζη να δεχθεί να συναντήσει αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας χωρίς τον πρόεδρό της, για τον οποίο ζήτησε να μην ξαναπάει στο Υπουργείο.

Ο ΣΥ.ΜΗ.ΔΥ Ηλείας συμμετείχε δυναμικά και όπως σε κάθε κάλεσμα πάντα θα είναι παρόν, μπροστάρης και δυναμικός. Η παρουσία των ΤΕ Μηχανικών στη κινητοποίηση από όλη την χώρα ήταν εξαιρετική  και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Δεν αρκεί η συμφωνία των κυβερνητικών στελεχών με τα δίκαια αιτήματά μας, αναμένουμε τις λύσεις άμεσα, ο εμπαιγμός του κλάδου μας είναι εμφανέστατος και πρέπει να σταματήσει. Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα, δεν επαιτούμε, διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε, ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

Με αξιοπρέπεια απαιτούμε ΔΙΚΑΙΗ αντιμετώπιση για τους ΤΕ Μηχανικούς του Δημοσίου.