Print Friendly, PDF & Email

3ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΜΗΤΕΔΥ με τον Υπουργό Εσωτερικών

 

clip_image004

 

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 αντιπροσωπεία της ΠΟΜΗΤΕΔΥ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλο.

Τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση ήταν:

-Η Αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων λόγω έλλειψης τεχνικού προσωπικού. Επειδή η συνεχιζόμενη υποστελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών, οδηγεί μονοσήμαντα στην παραχώρηση δομών σε ιδιώτες και προκειμένου οι Δήμοι να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές με δικό τους προσωπικό πρέπει κατ΄ εξαίρεση να επιτραπεί η στελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών με κατάλληλο προσωπικό, με αναλογικές προσλήψεις ΠΕ και ΤΕ.

– Η εναρμόνιση όλων των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού με τις διατάξεις του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου, 4275/2014, Επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων και άλλες διατάξεις.

Η ισότιμη αντιμετώπιση των Μηχανικών ΤΕ και ΠΕ όσον αφορά στη συγκρότηση επιτροπών οριστικής και προσωρινής παραλαβής έργων των ΟΤΑ Α’ Βαθμού.

– Οι εργαζόμενοι Μηχανικοί ΤΕ στους ΟΤΑ Α’ βαθμού πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο όπως και οι αιρετοί όσον αφορά στα πειθαρχικά αδικήματα μετά την ψήφιση του Ν. 4257/2014 άρθρο 22. Με ανάλογη νομοθετική ρύθμιση πρέπει να επιβάλλεται αυτοδίκαιη αργία μόνο σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα ή εάν έχει εκδοθεί τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση Ποινικού Δικαστηρίου.

– Το θέμα της εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας.

Ο Υπουργός εξέφρασε την αγωνία του για την επιτυχία της εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας και αποφασίστηκε να διερευνηθεί το ποια θέματα χρήζουν επίλυσης με νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δείτε εδώ το Δελτίο τύπου