Print Friendly, PDF & Email

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚOY TOMEA ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.
Δ/ΝΣΗ : α) ΤΟΣΙΤΣΑ 1Β 106 82    β)  ΒΑΡΒΑΚΗ 12    114 54    ΑΘΗΝΑ
Τηλ.&  Fax : 210 5241814
Website: http://www.pomitedy.gr

Αθήνα   04 / 08 / 2011

ΔΕΛΤΙΟ     ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των δράσεων της Ομοσπονδίας σε σχέση με το σχέδιο Νόμου “Δομή, Λειτουργία, Διασφάλιση Ποιότητας των Σπουδών και Διεθνοποίηση των ΑΕΙ” πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Κώστα Αγγελίδη, τον Υπεύθυνο Τύπου Φίλιππο Κυριάκο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κεντρικής Μακεδονίας Κώστα Κοκολάκη, με την Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής  Βουλευτή Α’ Περιφέρειας Θεσ/νικης κα Χρύσα Αράπογλου, στο γραφείο της στη Θεσ/νικη την 1η Αυγούστου 2011.
Κατά την εν λόγω συνάντηση την ενημερώσαμε για τις θέσεις μας σχετικά  με το σχέδιο Νόμου και τα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (αποστολή, επαγγελματικά δικαιώματα κλπ), αλλά δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα για τα προβλήματα που θα ανακύψουν ιδιαίτερα στους μέχρι τώρα απόφοιτους, με την επιχειρούμενη κατάργηση του Π.Δ 388/89. Η συνάντηση αυτή είχε ιδιαίτερη βαρύτητα ενόψει μάλιστα και της τελικής συνεδρίασης της επιτροπής στις 4/8/2011.
Οπως έχουμε ενημερωθεί ήδη το επίμαχο ζήτημα του Π.Δ επιλύθηκε αφού από το άρθρο 81 του σχεδίου Νόμου αφαιρέθηκε από τις καταργούμενες διατάξεις.
Παράλληλα για τα προαναφερθέντα ζητήματα έχουμε ενημερώσει και άλλους βουλευτές και τον συνάδελφο βουλευτή Παντελή Ασπραδάκη.
Θα ακολουθήσει νέα ενημερωτική ανακοίνωση σχετικά και με την τελική μορφή που πήρε από την Επιτροπή το σχέδιο Νόμου και για τις θέσεις μας σχετικά.
Το προσεχές διάστημα εκτιμούμε ότι θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια και ενόψει της συζήτησης του Νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Τελειώνοντας σας ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία μας είναι παρούσα όπως πάντα και θα δώσει τη μάχη της και για όλα τα υπόλοιπα καυτά ζητήματα που θα ακολουθήσουν σε σχέση με τους Δημόσιους Υπάλληλους γενικώτερα όσο και για τα ειδικώτερα θέματα του κλάδου μας (μισθολόγιο, βαθμολόγιο κλπ).