Print Friendly, PDF & Email

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚOY TOMEA ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.

Δ/ΝΣΗ : ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 14 106 82  ΑΘΗΝΑ

Τηλ.& Fax : 210 5241814  e-mail: pomitedy1@yahoo.gr

Website: http://www.pomitedy.gr

 

                                   ΑΘΗΝΑ           18/9/2012

           

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

 

       Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να λάβει η νέα τρικομματική Κυβέρνηση θα αποτελέσουν τα θύματα της αποτυχημένης μνημονιακής πολιτικής που συνεχίζει να ακολουθείται στη χώρα μας.

Μία μία οι προεκλογικές δεσμεύσεις και των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση, τα σύμφωνα συνεργασίας και οι κόκκινες γραμμές τους πέφτουν σαν χάρτινοι πύργοι μπροστά στις απαιτήσεις της τρόϊκας.

Για μια ακόμα φορά ο λαός θα κληθεί να υποστεί σκληρά μέτρα που σαν μοναδικό αποτέλεσμα θα έχουν την παραπέρα φτωχοποίηση και εξαθλίωσή του.

       Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα και σε αυτές τις εξελίξεις, μια και μόνο μπορεί να είναι η απάντηση των εργαζομένων: ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑΣ.

Για την ανατροπή αυτών των πολιτικών επιβάλλεται η από ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και ΑΓΩΝΑΣόλων μαζί των εργαζόμενων.

       Δυστυχώς όμως την ενότητα αυτή ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που κρίνεται η ίδια η ζωή μας και των παιδιών μας υπάρχει και η συνδικαλιστική οργάνωση της Π.Ο ΕΜΔΥΔΑΣ που όχι μόνο δεν κατανοεί και δεν επιδιώκει την ενότητα των εργαζομένων, αλλά αντίθετα πυροδοτεί το αντίθετο προς ίδιον όφελος, πιστή στο δόγμα να σωθώ εγώ και ας καούν όλοι οι άλλοι.

       Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της με αφορμή συνάντηση του Προεδρείου της με τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Α. Μανιτάκη και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ε. Λιβιεράτο, καίτοι θα περίμενε κανείς από μία συνδικαλιστική οργάνωση να είναι εξ’ αρχής ριζικά  αντίθετη ως προς τον τρόπο προώθησης της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων, θεωρώντας εαυτούς υπεράνω όλων εμφανίζεται ότι επιδιώκει (ανεπιτυχώς) την εξαίρεση των μελών της διπλωματούχων Μηχανικών από την διαδικασία αξιολόγησης ή εν πάση περιπτώσει θα την αποδεχόταν αν στην επιτροπή ήταν διπλωματούχοι Μηχανικοί. Κατά το κοινό να εφαρμοστεί γι’ αυτούς το Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει. Μόνο δε μετά την άρνηση του Υπουργού να δεχτεί τις απόψεις τους δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι στην αξιολόγηση.

       Πέρα απ’ αυτό σε ότι αφορά στις διαδικασίες κατάληψης θέσεων ευθύνης στις Τεχνικές Υπηρεσίες στρέφεται ευθέως κατά του κλάδου μας (αν και δεν τον κατονομάζει) ισχυριζόμενη ότι έχουμε σαφώς υποδεέστερο γνωστικό αντικείμενο και επαγγελματικά δικαιώματα και η ανάληψη θέσεων ευθύνης από μέρους μας εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα ασφάλειας κτιρίων, εγκαταστάσεων και πολιτών.

       Επιπλέον δε, έθεσαν το θέμα δημιουργίας Μητρώου ενεργειακών επιθεωρητών για το σύνολο των Δημοσίων κτιρίων, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται αποκλειστικά Διπλ. Μηχανικοί του Δημοσίου.

       Για μια ακόμα φορά λοιπόν δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο και την καθαρά συντεχνιακή νοοτροπία που ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να έχουν, καθώς και την πλήρη περιφρόνησή τους στους πρόσφατους Νόμους του Κράτους τους οποίους επιχειρούν να μην εφαρμόσουν με ψεύτικα και σαθρά επιχειρήματα.

Θα περίμενε κανείς από μία συνδικαλιστική οργάνωση όπως η Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ να επιδείκνυε μεγαλύτερη υπευθυνότητα, αλλά φαίνεται ότι η λέξη αυτή είναι άγνωστη έννοια για την ηγεσία της.

       Σαν Ομοσπονδία και σαν εργαζόμενοι είμαστε υποχρεωμένοι να καταδικάσουμε τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές που μοναδικό στόχο έχουν την διάλυση του ενιαίου μετώπου των εργαζομένων για καθαρά συντεχνιακά συμφέροντα.