Print Friendly, PDF & Email

pomitedy emdydasclip_image002

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των προεδρείων των Ομοσπονδιών, ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και ΠΟΜΗΤΕΔΥ οι οποίες εκπροσωπούν Πανελλαδικά αντίστοιχα, τους Διπλωματούχους Μηχανικούς των Ανωτάτων σχολών του Δημοσίου και τους Πτυχιούχους Μηχανικούς του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης του Δημοσίου.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα προβλήματα του δημόσιου τομέα, των ΣΔΙΤ, των τεχνικών υπηρεσιών του Δημοσίου, την κινητικότητα και την διαθεσιμότητα των Μηχανικών και τα γενικότερα προβλήματα των Δημόσιων Υπαλλήλων, που απορρέουν από την πολιτική της Κυβέρνησης κατ’ επιταγή των μνημονίων, της EE, της ΕΚΤ, του Δ.Ν.Τ και πιο συγκεκριμένα :

Η διάλυση του Δημοσίου επιτυγχάνεται με τις συμπράξεις Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την κατασκευή των μεγάλων έργων, με την συγχώνευση και κατάργηση δεκάδων οργανισμών του δημοσίου, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τις συνεχιζόμενες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, την διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών, τη συγχώνευση νοσοκομείων, την συγχώνευση σχολείων και παιδικών σταθμών, τη διάλυση των Πανεπιστημίων, των Πολυτεχνείων και των ΤΕΙ και την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κατάργηση των κοινωνικών δομών πρόνοιας. Οι συρρικνώσεις των οργανικών μονάδων που θα ξεπεράσουν τελικά το 50%-60%, οδηγούν σε καταργήσεις οργανικών θέσεων και κατά συνέπεια χιλιάδες Δημοσίους υπαλλήλους στην διαθεσιμότητα και την απόλυση.

Η Κυβέρνηση υλοποιεί πλέον τις απολύσεις στο δημόσιο μέσα από μια παραπλανητική για την κοινή γνώμη αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού, που έχει μοναδικό στόχο την νομιμοποίηση των απολύσεων που προωθούνται.

Ο Δημόσιος Υπάλληλος σήμερα κινδυνεύει:

να βρεθεί σε καθεστώς «διαθεσιμότητας» ή «κινητικότητας»

να κριθεί «υπεράριθμος» ή «αναποτελεσματικός»

να καταργηθεί η οργανική θέση του ή ακόμα και η Υπηρεσία του, απλά με ένα Προεδρικό Διάταγμα.

να βαπτισθεί ως «επίορκος» σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό δίκαιο, το οποίο αδικαιολόγητα έχει δραματικά αυστηροποιηθεί και με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να του αναγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας, να τεθεί σε αργία και να βρεθεί υποψήφιος για απόλυση.

Σε κάθε του βήμα βρίσκεται σε καθεστώς εκφοβισμού και ανασφάλειας.

Στο ασφαλιστικό, μετά τις απώλειες των αποθεματικών τους από το χρηματιστήριο και τα δομημένα και μη ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI τα Ασφαλιστικά Ταμεία οδηγούνται πλέον στην κατάρρευση και οι ασφαλισμένοι σε συντάξεις πείνας και υποτυπώδεις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Είναι πλέον νομοθετημένη και όχι τυχαία η εγγυημένη σύνταξη των 360€ αφού το συνταξιοδοτικό σύστημα δεν έχει πλέον κοινωνικό και αλληλέγγυο χαρακτήρα αλλά ανταποδοτικό σε σχέση με τις καταβαλλόμενες εισφορές.

Για τρία χρόνια έχουμε βιώσει με τον πιο άσχημο και επώδυνο τρόπο στο «πετσί» μας τρεις κυβερνήσεις και τρία Μνημόνια.

Τρία χρόνια, όλοι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και το λαό της σε απόγνωση, έχουν φορέσει το μανδύα του σωτήρα και χωρίς ίχνος ντροπής αποποιούνται κάθε ευθύνης για το παρελθόν και έχοντας υποταχτεί πλήρως στις απαιτήσεις της τρόικας επιβάλλουν σκληρά μέτρα δήθεν για το καλό μας.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν τίποτε λιγότερο από μια γενικευμένη σφαγή όλων των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα, μονίμων, ΙΔΑΧ, διαθέσιμων ή μη. Ούτε ο τρόπος διορισμού, ούτε οι κατηγορίες πτυχίων πρόκειται να διασώσουν υπαλλήλους, αφού με την κατάργηση δομών, κλάδων και ειδικοτήτων μπορούν να απολυθούν όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση.

Γι` αυτό και πρέπει να πέσουν στο κενό οι προσπάθειες της κυβέρνησης να μας διαιρέσουν, καλλιεργώντας μεταξύ μας τον ανταγωνισμό και τη φρούδα ελπίδα ότι κάποιοι θα τη γλιτώσουν χάρη… στα «προσόντα» και την «αξία» τους.

Με τον κοινωνικό αυτοματισμό, επιδιώκουν μέχρι στιγμής να μας κρατούν χωρισμένους και να παρατηρούνται φαινόμενα αντιπαράθεσης, των μονίμων με τους ΙΔΑΧ , των Π.Ε με τους ΤΕ και όλων αυτών με τους ΔΕ. Ας τους διαψεύσουμε, όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε αυτούς και τις βάρβαρες πολιτικές τους.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

· Παλεύουμε από κοινού μαζί και με τους υπόλοιπος εργαζόμενους:

· Καμία κατάργηση – υποβάθμιση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα, σύγχρονες λειτουργικές και στελεχωμένες Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων

· Καμία απόλυση – διαθεσιμότητα Υπαλλήλων, πλήρη στελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών με προσωπικό όλων των κατηγοριών, μόνιμη και σταθερή δουλειά

· Όχι στις περικοπές του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

· Όχι στις συμβάσεις παραχώρησης, στις ΣΔΙΤ και στην κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση των Τεχνικών Υπηρεσιών

· Αυξήσεις στους μισθούς, να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας

· Διασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

clip_image003_thumb.png  clip_image004_thumb.jpg

Το κείμενο της ανακοίνωσης:  emdydas-pomitedy