Print Friendly, PDF & Email

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΒΡΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

(ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.ΜΗ.ΔΥ.)

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 23 – 25 Τ.Κ. 41222 ΤΗΛ./FAX 2551083777

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο προτεινόμενο σχέδιο του υπό τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαρωνείας Σαπών και ειδικότερα στα άρθρα που αφορούσε στους Προϊσταμένους Υπηρεσιών αναφερόταν ότι Προϊστάμενοι Διεύθυνσης, Τμημάτων και Αυτοτελών Γραφείων τοποθετούνται υπάλληλοι των κλάδων ΠΕ και εν ελλείψει αυτών, υπάλληλοι των κλάδων ΤΕ.

Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Έβρου – Ροδόπης, ενημερώθηκε έγκαιρα και προχώρησε σε σειρά ενεργειών προκειμένου να αποτραπεί η ενσωμάτωση του όρου «εν ελλείψει» στον νέο ΟΕΥ του δήμου.

Συγκεκριμένα:

Απέστειλε έγγραφο προς την αρμόδια Δημοτική Αρχή, στο οποίο επεσήμαινε τις δυσμενείς συνέπειες τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τις Υπηρεσίες από την εφαρμογή του όρου «εν ελλείψει» και παρέθετε την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία ορίζει ότι ως Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης δύνανται να κρίνονται αποκλειστικά υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ, ως Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων Επιπέδου Διεύθυνσης υπάλληλοι των κατηγοριών ΠΕ ή ΤΕ και τέλος ως Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων επιπέδου Τμήματος υπάλληλοι των κατηγοριών ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ..

Πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου με τη συμμετοχή του Προέδρου των Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, ο οποίος είναι και συνάδελφος και μελών της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.. Στα πλαίσια αυτής, διένειμε σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αντίγραφα της ισχύουσας νομοθεσίας που διέπει την ανάληψη θέσεως προϊσταμένου.

Η άμεση και συντονισμένη αντίδραση του Συλλόγου Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Έβρου – Ροδόπης και οι τεκμηριωμένες θέσεις που προέβαλε ελήφθησαν υπόψιν από τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο τελικά, με απόφασή του τις έκανε δεκτές και διέγραψε τον όρο «εν ελλείψει» από το νέο ΟΕΥ του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.