Print Friendly, PDF & Email

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚOY TOMEA ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.

Δ/ΝΣΗ : ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 14 106 82 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.& Fax : 210 5241814 e-mail:info@pomitedy.gr

Website: http://www.pomitedy.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ – Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν

clip_image002

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων, Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν, στα γραφεία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα ζητήματα των επιπτώσεων στους εργαζόμενους από τις πολιτικές των μνημονίων, στο χώρο των δημόσιων νοσοκομείων και γενικότερα της υγείας.

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να παλέψουν από κοινού για:

– Την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παροχής των υπηρεσιών υγείας.

– Την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την ενίσχυση της χρηματοδότησης των δαπανών για την υγεία.

– Την αποτροπή της κατάργησης των Τεχνικών Υπηρεσιών που θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση της συντήρησης του μηχανολογικού και κτιριακού εξοπλισμού των Νοσοκομείων.

– Την αποτροπή του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας το Δεκέμβρη και την ανατροπή των δρομολογημένων απολύσεων.

Το Προεδρείο της ΠΟΜΗΤΕΔΥ ζήτησε από τη διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ τη συνδρομή της για την επίλυση των παρακάτω:

α. Τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους μηχανικούς στις Τεχνικές Υπηρεσίες και στα λοιπά τμήματα των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα και με τις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

β. Την ενοποίηση της ονομασίας του κλάδου και των ειδικοτήτων σε όλους τους οργανισμούς των Νοσοκομείων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και

γ. Σε όλους ανεξαιρέτως τους οργανισμούς νοσοκομείων δε θα πρέπει να περιλαμβάνονται διατάξεις που συνεπάγονται τον αποκλεισμό των Μηχανικών Τ.Ε. από τη διαδικασία αξιολόγησης και κρίσης τους για την ανάληψη θέσεων Διευθυντών Τμηματαρχών και Προϊσταμένων Γραφείων, όπως εξάλλου προβλέπεται και από την κείμενη νομοθεσία, (Ν. 3528/2007 (Κώδικας Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων) και Ν. 3839/10 που καθορίζει συγκεκριμένα κριτήρια για τον σχηματισμό κρίσης και μοριοδοτεί τα προσόντα για την κρίση στην επιλογή προϊσταμένων (βαθμό , τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κ.λ.π).

Κοινό συμπέρασμα της συζήτησης ήταν, πως είναι απαραίτητος ο συντονισμός για κοινή δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, η κατάργηση των μνημονίων και η ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών ώστε να διασωθεί ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και να μην χαθούν όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει.