Print Friendly, PDF & Email

adedy

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚOY TOMEA ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.

Δ/ΝΣΗ : ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 14 106 82 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.& Fax : 210 5241814 e-mail:info@pomitedy.gr

Website: http://www.pomitedy.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

clip_image002

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων, Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. και της Ανωτάτης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στον δημόσιο τομέα και τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Αξιολόγησαν την πορεία των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων, εξέτασαν τη διαμορφωμένη κατάσταση και συμφώνησαν :

· Να παλέψουμε όλοι μαζί για να ανατραπούν οι καταστροφικές για την κοινωνία και την οικονομία πολιτικές που υπαγορεύουν η Ε.Ε., το ΔΝΤ και οι δανειστές.

· Να εντατικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας – κινητικότητας που επιτείνει την διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και οδηγεί στην απόλυση και την ανεργία χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους.

· Να αγωνιστούμε για να σταματήσουμε την δραματική συρρίκνωση Υπηρεσιών του Δημοσίου μέσω καταργήσεων ή συγχωνεύσεων, ιδίως στους χώρους της Υγείας, Παιδείας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και

· Να ανατρέψουμε την συρρίκνωση των Τεχνικών Υπηρεσιών

Το Προεδρείο της ΠΟΜΗΤΕΔΥ ζήτησε από τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ τη συνδρομή της για την επίλυση των παρακάτω:

α. Την στελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών των Υπουργείων και των ΟΤΑ Α και Β βαθμού με Τεχνικούς Υπαλλήλους

β. Την παραχώρηση στους ιδιώτες μέσω των ΣΔΙΤ την κατασκευή και την επίβλεψη των μεγάλων έργων υποδομής της Χώρας και

γ. Την δυνατότητα να κρίνονται οι Μηχανικοί Τ.Ε. για θέσεις προϊσταμένων Διεύθυνσης ή Τμήματος σε όλους ανεξαιρέτως τους οργανισμούς του Δημοσίου, όπως εξάλλου προβλέπεται και από την κείμενη νομοθεσία, (Ν. 3528/2007 και Ν. 3839/10 )

Το Προεδρείο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεσμεύτηκε:

· Η Ομοσπονδία μας, παρόλο που δεν είναι μέλος της να είναι αποδέκτης όλων των εγγράφων της και να συμμετέχει σε όλες τις συνεδριάσεις- συσκέψεις των συνδικαλιστικών οργανώσεών της.

· Η Π.Ο.Μ.Η.Τ.Ε.Δ.Υ. να αξιοποιήσει τους νομικούς συμβούλους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για θέματα Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. και

· Το πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ να σχεδιάσει και να υλοποιήσει επιμορφωτικά προγράμματα για Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε. Δημοσίους Υπαλλήλους

Κοινό συμπέρασμα της συζήτησης ήταν, πως είναι απαραίτητος ο συντονισμός για κοινή δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, η κατάργηση των μνημονίων και η ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών που οδηγούν στην ανεργία και στην εξαθλίωση του λαού μας.