Print Friendly, PDF & Email

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚOY TOMEA ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.

Δ/ΝΣΗ : ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 14 106 82 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.& Fax : 210 5241814 e-mail:info@pomitedy.gr

Website: http://www.pomitedy.gr

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ !

Και τότε και τώρα

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

clip_image002Η εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ το 1973 κορύφωσε την αντίσταση του λαού μας στο τότε χουντικό καθεστώς.

Τον Νοέμβρη του 1973, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενωμένοι αγρότες, εργάτες μαζί με τους φοιτητές με το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, το οποίο συμπύκνωνε το πολιτικό αίτημα της εποχής, κορυφώθηκε ο λαϊκός για την ανατροπή της χούντας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Σήμερα το 2013 – 40 χρόνια μετά – οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να ανατρέψουν τις μνημονικές πολιτικές που οδηγούν στην ύφεση, στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση τον λαό μας.

Αγωνίζονται ενάντια στην αυταρχική εκτροπή της Κυβέρνησης η οποία κολακεύει ακροδεξιές συμπεριφορές και απειλή ευθέως την Δημοκρατία.

Υπερασπίζονται τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά της Παιδείας, της Υγείας και της Ασφάλισης και

Αντιστέκονται στις τροικανές επιταγές που απομυζούν τους εργαζόμενους, λεηλατούν την χώρα και παραδίδουν στους σύγχρονους τοκογλύφους ότι πλουτοπαραγωγικό υπάρχει ακόμα.

Το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρο, όσο ποτέ.

Γιατί όσο θα πλήττονται οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας, όσο το ΨΩΜΙ γίνεται πια … δυσεύρετο για την ολοένα και μεγαλύτερη πλειοψηφία, όσο η ΠΑΙΔΕΙΑ βρίσκεται στο στόχαστρο των κυβερνητικών πολιτικών και όσο η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τα δημοκρατικά δικαιώματα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση, το Πολυτεχνείο θα βρίσκει πάντα τη θέση του στους κοινωνικούς αγώνες για τις σύγχρονες διεκδικήσεις.

Σε κάθε μάχη μικρή ή μεγάλη, σε κάθε πόλη ή χωρίο, σε κάθε Υπουργείο ή Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε ιδιωτική επιχείρηση και σε κάθε σπίτι ένας πρέπει να είναι ο στόχος αγώνας μέχρι την τελική νίκη, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Η Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Μηχανικούς Τ.Ε. να αντισταθούν στο φόβο, να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να σταματήσουν την κατεδάφιση της κοινωνίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ

ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ