Print Friendly, PDF & Email

bouli

 

Μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον κλάδο μας επετεύχθη μετά από ενέργειες και παρεμβάσεις της ΠΟΜΗΤΕΔΥ και της ΕΕΤΕΜ αλλά και με την καθοριστική συμβολή του εισηγητή της πλειοψηφίας, Βουλευτή Ηρακλείου, κ. E. Αυγενάκη.

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με τίτλο: «Τροποποίηση Διατάξεων του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (Ν. 3528/2007) – Επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων και άλλες διατάξεις», το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα από το Κοινοβούλιο προβλέπεται ότι για τις θέσεις Γενικού Διευθυντή στη Δημόσια Διοίκηση θα κρίνονται και υπάλληλοι – πτυχιούχοι ΤΕΙ.

Σήμερα, επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι δεν μπορεί η Νομοθεσία να σου επιτρέπει να κρίνεσαι ακόμα και για Γενικός Διευθυντής και να υπάρχουν Οργανισμοί Υπηρεσιών που δεν σου επιτρέπουν να κρίνεσαι ούτε για προϊστάμενος Αυτοτελούς Γραφείου χρησιμοποιώντας τον όρο «εν ελλείψει ΠΕ» είτε προβλέποντας μόνο ΠΕ Μηχανικούς.

Διαρκής στόχος της ΠΟΜΗΤΕΔΥ είναι η κατάργηση όλων των Οργανισμών Υπουργείων, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ Α και Β βαθμού που δεν δίνουν την δυνατότητα στους συναδέλφους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε. να κριθούν για όλες τις θέσεις ευθύνης

Δείτε το Δελτίο Τύπου της ΠΟΜΗΤΕΔΥ

Δείτε το σχέδιο νόμου όπως ψηφίστηκε