Print Friendly, PDF & Email

 

Έγγραφο του Συλλόγου μας προς το Διοικητή του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βόλου σχετικά με τον τρόπο επιλογής προϊσταμένων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ- ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ.Δ.Υ Λ-Μ)

(ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.)

ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 9 – Τ.Κ. 41222

 

ΛΑΡΙΣΑ 17/09/2014

Αρ. Πρωτ. 18

 ΠΡΟΣ : Διοικητή Αχιλλοπούλειου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βόλου

 

ΘΕΜΑ: Συμμόρφωση στον τρόπο επιλογής των προϊσταμένων σύμφωνα με το Ν. 4272, άρθρο 26.

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

 

σύμφωνα με το Νόμο 4272 (ΦΕΚ 145/11-07-2014), αρ. 26, είναι απόλυτα ξεκάθαρος ο τρόπος επιλογής προϊσταμένων για όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

Μάλιστα ο Νομοθέτης αναφέρει ρητά, πως στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μέχρι την εφαρμογή των υπό κατάρτιση οργανισμών, εφαρμόζονται τα κάτωθι: “Για τις θέσεις ευθύνης όλων των οργανικών μονάδων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, για τις οποίες προβλέπεται να καταλαμβάνονται από υπαλλήλους των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ, ισχύει η διαζευκτική δυνατότητα επιλογής των προϊσταμένων αυτών.”

Συγκεκριμένα στην Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου σας, ενημερωθήκαμε πως έπειτα από υπηρεσιακό συμβούλιο στις αρχές Αυγούστου, τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου, υπάλληλος η οποία επιλέχθηκε με τον υφιστάμενο οργανισμό που προέβλεπε ΠΕ Μηχ/κό ως προϊστάμενο.

Επειδή η απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι μεταγενέστερη της ημερομηνίας έκδοσης του ΦΕΚ του Ν. 4272 και συνεπώς όχι σύννομη, παρακαλούμε για την ακύρωση της εν λόγω επιλογής και την επανατοποθέτηση του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, όπως ρητά ορίζεται και προβλέπεται από το Ν. 4272, άρθρο 26, παρ.2.

 

Για το ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ                            ΠΕΤΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ