Print Friendly, PDF & Email

Ο ρόλος του ηλεκτρονικού μηχανικού στον χώρο της βιοϊατρικής τεχνολογίας

teiΤην Τετάρτη, 11 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ιδρύματος. Θέμα της Ημερίδας ήταν οι επιλογές που έχει σήμερα η ηλεκτρονικός μηχανικός και ειδικά στην κατεύθυνση της εφαρμοσμένης τεχνολογίας στη Βιοϊατρική.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της Ημερίδας

Διευθυντικά στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Βιοατρικής Τεχνολογίας μεγάλων Νοσοκομείων, αναφέρθηκαν στις δυνατότητες που ανοίγει η τεχνολογία στο επάγγελμα του Ηλεκτρονικού Μηχανικού, η ειδικότητα του οποίου είναι πολύτιμη για την υποστήριξη πολλών επιστημονικών ιδιοτήτων στο χώρο της υγείας.

Μεταξύ των εισηγητών, ο κ. Μανώλης Κακλιδάκης,  Ηλεκτρονικός Μηχανικός, Διευθυντής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, στο Νοσοκομείο Αγ. Σάββας αναφέρθηκε σε θέματα πρακτικής άσκησης και αποκατάστασης των αποφοίτων των τμημάτων ηλεκτρονικής, καθώς ο «Άγιος Σάββας» είναι ένα από τα πέντε νοσοκομεία με τα οποία συνεργάζεται το Τμήμα Ηλεκτρονικής για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του.

Παρατίθεται η εισήγηση του κ. Κακλιδάκη

Ένας άλλος ομιλητής, ο κ. Δημήτρης Λιάκος, Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΤΕ Msc (ε.π.), προϊστάμενος του τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του νοσοκομείου Παμμακάριστος, παρουσίασε τις τεχνολογικές εφαρμογές της ηλεκτρονικής στον τομέα της βιοϊατρικής τεχνολογίας.

Παρατίθεται η εισήγηση του κ. Λιάκου