Print Friendly, PDF & Email

dimosios ypallilos metakineitai

 

 

 

Ερώτημα προς Υπ. Οικονομικών: Συνάδελφος, μετακινείται εκτός έδρας για υπηρεσιακούς λόγους με το αυτοκίνητο της πεθεράς του. Δικαιούται αποζημίωσης ;

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΜΗΤΕΔΥ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “Δαπάνες Μετακινούμενων εντός και εκτός Επικράτειας”

Η ΠΟΜΗΤΕΔΥ αποτελεί το συνδικαλιστικό φορέα των Πτυχιούχων Μηχανικών, αποφοίτων Τ.Ε.Ι. και ισοτίμων Σχολών Μηχανικών, που εργάζονται στο Δημόσιο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, στα Ν.Π.Δ.Δ. και διορίζονται στο κλάδο Τ.Ε. Μηχανικών.

Ως Μηχανικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταθέσουμε τα σχόλια και τις αντιρρήσεις μας επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Δαπάνες Μετακινούμενων εντός και εκτός Επικράτειας», το οποίο τόσο ως προς τον τρόπο που διαμορφώθηκε όσο και ως προς το περιεχόμενό του, καθιστά σαφές ότι, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, οι μνημονιακές πολιτικές καλά κρατούν.

Πρόκειται για μια νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία παρόλο που επηρεάζει άμεσα και καθοριστικά το εισόδημα των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ελήφθη ερήμην τους. Αυτό τουλάχιστον υπονοεί ο ανύπαρκτος διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς και η προσχηματική διαβούλευση που εξαντλήθηκε μέσα σε πέντε ημέρες (περιλαμβανομένου και του τριημέρου της εορτής του Αγίου Πνεύματος).

Πρόκειται για μια νομοθετική πρωτοβουλία που απαξιώνει ακόμα περισσότερο τον Έλληνα δημόσιο υπάλληλο, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο τη θέση στην οποία τον είχαν φέρει προηγούμενες μνημονιακές ρυθμίσεις. Πρόκειται για ακόμα ένα νομοθετικό κείμενο ισοπεδωτικής λογικής που ο μόνος στόχος που εξυπηρετεί είναι η περικοπή των εξόδων χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπόψη τις ανάγκες των υπαλλήλων αλλά και των ίδιων των υπηρεσιών. Με το νομοσχέδιο αυτό  στη πραγματικότητα καταργούνται τα  οδοιπορικά έξοδα (ποιος νομός έχει αποστάσεις 160 χλμ.;).

Αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν οι προηγούμενες μνημονικές κυβερνήσεις τολμά σήμερα  η κυβέρνηση με το παρόν νομοσχέδιο.

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την κάθετη διαφωνία της με το νομοσχέδιο, ζητά την απόσυρσή του και δεσμεύεται να καταθέσει άμεσα τις απόψεις και τεκμηριωμένες θέσεις της για τα ζητήματα που ρυθμίζονται.

Δείτε εδώ το σχόλιο

Άρθρο 11 – Ημερήσια αποζημίωση