Print Friendly, PDF & Email


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,αφισα απεργια 12 νοεμβρη ανακοινωση ΠΛΑΓΙΑ

 

 

Όπως όλοι διαπιστώνουμε, στη χώρα μας, παρόλο που οι κυβερνήσεις αλλάζουν με μεγάλη συχνότητα και γρήγορους ρυθμούς, οι πολιτικές παραμένουν ίδιες, πιστές στη μνημονιακή λογική που δεσπόζει και καταδυναστεύει την ελληνική κοινωνία τα
τελευταία πέντε χρόνια. Η ύφεση, η λιτότητα και ο οικονομικός στραγγαλισμός της κοινωνικής βάσης παραμένουν βασική και απαρέγκλιτη κατευθυντήρια γραμμή.

Στην πράξη αυτό σημαίνει:
– Αύξηση της ανεργίας σε πρωτοφανή επίπεδα.

– Αφαίμαξη του πραγματικού εισοδήματος του μέσου Έλληνα μέσω της ταυτόχρονης μείωσης των αποδοχών του και υπέρμετρης αύξησης κάθε μορφής φορολογίας.

– Υπερχρέωση των νοικοκυριών, αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών τους.

– Αποδυνάμωση του κράτους μέσω του συστηματικού ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.

– Πλήρη καταστρατήγηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Επιστροφή των εργασιακών σχέσεων σε συνθήκες που θυμίζουν αρχές του προηγούμενου αιώνα.

– Μαζική κοινωνική κατάθλιψη.

Ιδιαίτερα για εμάς, τους δημοσίους υπαλλήλους, μηχανικούς τεχνολογικού τομέα ανώτατης εκπαίδευσης, η εμμονή στις μνημονιακές πολιτικές σημαίνει:

– Δραματική μείωση των αποδοχών μας, η οποία συνεχίζεται και εντείνεται με το νέο μισθολόγιο.

– Υποβάθμιση της εργασίας μας, η οποία πλήττεται πολλαπλά: Από τη μία πλευρά, οι τεχνικές υπηρεσίες συρρικνώνονται στο σύνολο του δημόσιου τομέα και μεγάλο τμήμα του έργου τους ανατίθεται σε ιδιώτες εργολάβους. Από την άλλη πλευρά, το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του διοικητικού μηχανισμού σε πολλές περιπτώσεις επιδεινώνει την ήδη υποβαθμισμένη θέση μας. Για παράδειγμα, πολλοί Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας δεν κατοχυρώνουν το δικαίωμά μας στην εξέλιξη σε όλες τις βαθμίδες της διοικητικής ιεραρχίας, παραγνωρίζοντας τον ισότιμο χαρακτήρα σε όλους τους τομείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

– Επιδείνωση των προβλημάτων των αποφοίτων της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης μέσα από τα προβλεπόμενα στις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση.

Συνάδελφοι,

Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ελληνική κοινωνία υφίσταται ανελέητη οικονομική επίθεση είναι πλέον πολύ μεγάλο. Οι ανοχές και οι αντοχές της έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και είναι πλέον σαφές σε όλους ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική εξόδου από αυτήν την κατάσταση, με πρωτοβουλία των κέντρων εξουσίας, είτε αυτά βρίσκονται εντός, είτε εκτός ελληνικών συνόρων.

Και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες εθελοτυφλούν μπροστά στην εξαθλίωση των Ελλήνων, στη φτωχοποίησή τους, στη συσσώρευση αδιεξόδων και στον ορατό κίνδυνο ανεξέλεγκτης εκτροπής της κατάστασης εξαιτίας αυτής της συσσωρευμένης ασφυκτικής πίεσης.

Η Ομοσπονδία μας στέκεται κριτικά και υπεύθυνα απέναντι σε αυτόν τον κυβερνητικό στρουθοκαμηλισμό. Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει διέξοδος αλλά αυτή μπορεί να αναζητηθεί μόνο μέσα από τη συσπείρωση και την οργανωμένη αντίδραση, καλεί σε συστράτευση όλους τους εργαζόμενους.

Μαζικά και συντονισμένα να πούμε όχι στην αδιάκοπη θυσία των δικαιωμάτων, των κατακτήσεων, της εργασίας, της αξιοπρέπειάς μας.

Δυναμικά και συγκροτημένα να ακυρώσουμε τα μέτρα παλαιών και νέων μνημονίων, τις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν καθημερινά.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ.

 Γι’ αυτό η ΠΟΜΗΤΕΔΥ καλεί όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους Μηχανικούς Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, να συμμετάσχουν με μαζικότητα και δυναμισμό στην Πανελλαδική Γενική Απεργία της Πέμπτης 12 Νοέμβρη.

Ενωμένοι – συσπειρωμένοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Μόνο έτσι, ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση