Print Friendly, PDF & Email

afisa 3 december TEST 2

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΟΜΗΤΕΔΥ συμμετέχει στη γενική απεργία που προκήρυξαν οι ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη.

Η εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και η νομοθέτηση των προαπαιτούμενων αποτελούν ακόμα μια ανελέητη επίθεση στο δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο, το σύνολο της εργατικής τάξης και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση έρχεται να καταπλακώσει ό,τι κατακτήθηκε μετά από χρόνια αγώνων. Δίνεται έτσι, το τελειωτικό χτύπημα σε ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε ατομικό-κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων. Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται θα είναι η χορήγηση ουσιαστικά προνοιακών επιδομάτων αντί συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης και η κάλυψη των αναγκών από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, για όσους μπορούν να καταφύγουν σ” αυτές, διευρύνοντας έτσι τις ανισότητες και τις ταξικές αντιθέσεις.

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να δώσουμε όλοι δυναμικά το παρών στη νέα γενική απεργία στις 3 Δεκέμβρη. Συμμετέχουμε μαζικά στην κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Για να ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και να αποτρέψουμε την ψήφιση του νέου μισθολογίου της λιτότητας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου της ΠΟΜΗΤΕΔΥ