Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη, 15/12/2015 ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το σχέδιο νόμου με τίτλο με τίτλο «Διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων, Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». DSC00228

Η Ομοσπονδία μας, παρακολουθώντας συστηματικά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες διαπίστωσε πως το αρχικό κείμενο του σχεδίου νόμου, έτσι όπως είχε κατατεθεί για επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και συγκεκριμένα οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 9, εμπεριείχαν διατάξεις που υποβάθμιζαν διοικητικά και μισθολογικά σημαντικό αριθμό συναδέλφων μας ΤΕ μηχανικών.

Για την αποτροπή των κινδύνων αυτών και με στόχο τη μέγιστη δυνατή διασφάλιση του εργασιακού και μισθολογικού καθεστώτος όλων των συναδέλφων, η Ομοσπονδία μας αντέδρασε άμεσα και δυναμικά:

  1. Συγκάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο για να συζητήσει το θέμα.DSC00225
  2. Συνέταξε υπόμνημα στο οποίο σαφώς, ρητά και τεκμηριωμένα εξέθεσε τις διαφωνίες της επί του κειμένου του νομοσχεδίου και υπέβαλε αντίστοιχα τις προτάσεις της. Το υπόμνημα αυτό απέστειλε στον πρωθυπουργό και όλους τους συνυπογράφοντες του νομοσχεδίου υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς.
  3. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, είχαν ολοήμερη παρουσία στη Βουλή, και σειρά συναντήσεων με βουλευτές και μέλη του Υπουργι
    κού Συμβουλίου, όπως η Αν. Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Αναγνωστοπούλου και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Χρ. Βερναρδάκης. Στα πλαίσια αυτών, παρουσιάστηκαν λεπDSC00231τομερώς οι τεκμηριωμένες θέσεις της Ομοσπονδίας και πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος.

Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν να τροποποιηθεί το περιεχόμενο του άρθρου 9, ενσωματώνοντας σχεδόν όλες τις προτάσεDSC00222ις της Ομοσπονδίας μας.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γι’ αυτήν την εξέλιξη, καθώς πιστεύουμε ότι έτσι, απεφεύχθη η θεσμοθέτηση διατάξεων, που θα οδηγούσαν σε διαχωρισμό της κατηγορίας ΤΕ με αποτέλεσμα την άδικη διοικητική και μισθολογική υποβάθμιση ενός μεγάλου αριθμού υπαλλήλων.


Δείτε εδώ το δελτίο τύπου