Print Friendly, PDF & Email

patra1

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σία Αναγνωστοπούλου σε μηχανικούς ΤΕΙ που ζητούν επαγγελματικά δικαιώματα: Έχετε δίκιο, αύριο συνάντηση

Με τους εκπροσώπους ΕΕΤΕΜ & ΠΟΜΗΤΕΔΥ (Μηχανικοί Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων) που την ανέμεναν στην είσοδο της Έκθεσης PATRAS IQ κρατώντας πανό, συνομίλησε η Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, προσερχόμενη στην Έκθεση. Οι μηχανικοί ζητούν κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Η Υπουργός τους είπε ότι έχουν δίκιο και έκλεισε συνάντηση μαζί τους για το Σάββατο το πρωί.

O πρόεδρος ΣΥ.ΜΗ.Δ.Υ. Αχαΐας και οργανωτικός γραμματέας της

(Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.) Μπαϊκούσης Ιωάννης, με αντιπροσωπία του Νομαρχιακού τμήματος Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Αχαΐας, υπό τον πρόεδρο Κουμούτσο Αθανάσιο, συναντήθηκαν σήμερα 16/04/2016 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κα Σία Αναγνωστοπούλου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το χρονίζον θέμα των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των Μηχανικών Τ.Ε. και θέματα που απασχολούν τον κλάδο και άπτονται της αρμοδιότητας της κας Υπουργού.

Η κα Υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα και χρέος της πολιτείας για άμεση έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα αλληλοκατανόησης και έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, η οποία έδειξε ότι υπάρχει βούληση να ρυθμιστούν αποτελεσματικά και άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας, με γνώμονα πάντοτε τη δικαιοσύνη.