Print Friendly, PDF & Email

 

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων ενάντια στην αξιολόγηση η ΑΔΕΔΥ προχώρησε σε συγκεκριμένες δράσεις:

  1. Ζήτησε και έλαβε γνωμοδότηση από τον καθηγητή Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Π. Λαζαράτο, για το ζήτημα της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση και για τη συμμετοχή στις διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων.Η τελική απάντηση στο ερώτημα που ετέθη από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι η ακόλουθη:«Η μη υποβολή και σύνταξη εκθέσεως αξιολογήσεως από αξιολογούμενο και αξιολογητή, κατ’ ενάσκηση του δικαιώματος απεργίας τους, εμποδίζει την επέλευση των προβλεπόμενων στις παρ.1-6 του άρθρου 24Α ν.4369/2016 εννόμων συνεπειών μέχρι να κριθεί (τυχόν) η κηρυχθείσα απεργία παράνομη με τελεσίδικη δικαστική απόφαση, από την δημοσίευση της οποίας, και μόνο για το χρονικό διάστημα μετά από αυτή, μπορούν να επιβληθούν οι προβλεπόμενες στις ανωτέρω διατάξεις κυρώσεις, εφόσον ασφαλώς εξακολουθούν να απεργούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι.»

Δείτε εδώ

2. Κάλεσε τους συναδέλφους δημοσίους υπαλλήλους να συμπληρώσουν και υποβάλλουν Δήλωση Συμμετοχής στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ.

Δείτε εδώ

3. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απέστειλε στους συναδέλφους δημοσίους υπαλλήλους ενημερωτική επιστολή ενημερωτική επιστολή σχετικά με τη συνέχιση του αγώνα κατά της αξιολόγησης.

Δείτε εδώ