Print Friendly, PDF & Email

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΥΠΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

Δείτε το έγγραφο του Υπουργείου

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε το Υπουργείο Εσωτερικών, όντας μάλιστα αναρμόδιο, εξέδωσε στις 5 Ιουνίου 2018 την υπ αριθμόν 26109/5-6-2018 εγκύκλιό του σχετικά με το προβάδισμα κατηγοριών και την επιλογή προϊσταμένων.

Ήταν μία εγκύκλιος που δημιούργησε εξαιρετικά μεγάλα προβλήματα στη διαδικασία τροποποίησης των ΟΕΥ σε Δήμους και Περιφέρειες και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων της Ομοσπονδίας μας και συναντήσεις μας με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κύριο Κώστα Πουλάκη στα Γιάννενα, καθώς και την επιτακτική απαίτησή μας για συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ Πάνο Σκουρλέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου στην Αθήνα. Στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε μεταξύ των άλλων και η ανάκληση αυτής της εγκυκλίου η οποία έγινε σήμερα με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 40645/3-8-2018 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ενημερώνει: “ότι θα πρέπει να λαμβάνονται αποκλειστικά υπόψη τα οριζόμενα στην 21795/18-6-2018 εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να προλαβαίνουμε κάθε προσπάθεια αρνητικής, για τον κλάδο, τροποποίησης των Οργανισμών με την άμεση κινητοποίηση των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων και της Ομοσπονδίας. Πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι σε όσες περιπτώσεις απαιτηθεί να εξαντληθούν όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα των μελών μας.