Print Friendly, PDF & Email

 

           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη 18/1/2019

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επαφών του ΣΥΜΗΔΥΠΑΣ με στελέχη της Διοίκησης προκειμένου να πραγματοποιήσει ευρεία ενημέρωση για τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, την Πέμπτη 17/1/2019 αντιπροσωπεία του Συλλόγου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο, κ. Στ. Ζαχαρίου, το Γεν. Γραμματέα, κ. Γ. Λαζαρίδη και το μέλος του ΔΣ και πρόεδρο της ΠΟΜΗΤΕΔΥ, κ. Φιλ. Κυριάκο, συναντήθηκε με το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, κ. Ι. Σάββα, με κυρίαρχο θέμα συζήτησης, την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά την οποία διαπιστώνεται η τάση επαναφοράς της αναχρονιστικής έννοιας του προβαδίσματος της ΠΕ κατηγορίας έναντι της ΤΕ αναφορικά με την τοποθέτηση προϊσταμένων στις επιμέρους υπηρεσίες και προβλέπεται ότι στη θέση προϊσταμένου τοποθετείται υπάλληλος της ΠΕ κατηγορίας και εν ελλείψει αυτού τη θέση αναλαμβάνει υπάλληλος της ΤΕ κατηγορίας.

Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το πρόβλημα αυτό δεν υφίσταται έως τώρα καθώς η πρόβλεψη για τις θέσεις προϊσταμένων είναι ότι σε αυτές τοποθετούνται υπάλληλοι της κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ.

Παρόλα αυτά, η αντιπροσωπεία του ΣΥΜΗΔΥΠΑΣ παρείχε στο Συντονιστή πλήρη νομοθετική τεκμηρίωση της θέσης ότι το προβάδισμα δεν μπορεί να ισχύει και προχώρησε σε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση μαζί του.