Print Friendly, PDF & Email

Αθήνα             23/4/2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη κινητοποίηση – συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας των Μηχανικών ΤΕ,  μελών από όλους τους Α’ βάθμιους Συλλόγους της ΠΟΜΗΤΕΔΥ.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΜΗΤΕΔΥ κατέθεσε υπόμνημα των αιτημάτων μας προς τον Πρόεδρο και τα κόμματα της Βουλής, ενώ υπήρξε συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με προσυγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και πορεία προς την είσοδο της Βουλής, όπου συνάντησε ισχυρή αστυνομική δύναμη των ΜΑΤ.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΜΗΤΕΔΥ κατέθεσε υπόμνημα των αιτημάτων μας προς τον Πρόεδρο και τα κόμματα της Βουλής, ενώ υπήρξε συνάντηση με τον Υπουργό

Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Ακολούθησε πορεία επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Λόγω της απουσίας της Υπουργού, κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με παράγοντες του Υπουργείου και καθορίστηκε συνάντηση με την ίδια την Υπουργό, την Τρίτη 23 Απριλίου 2019.

Η πορεία συνεχίστηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου όπου η πρόσβαση ήταν αδύνατη λόγω αστυνομικών δυνάμεων.

Ζητήθηκε άδεια για κατάθεση ψηφίσματος και επετράπη η είσοδος σε τριμελή επιτροπή, η οποία συναντήθηκε με παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου για περισσότερο από μία ώρα.

Εξαιτίας του μεγάλου χρονικού διαστήματος παραμονής στο Μέγαρο Μαξίμου, του προχωρημένου της ώρας και της χρονικής πίεσης που δημιουργούσε η ανάγκη επιστροφής των συναδέλφων που είχαν έλθει από τα πλέον απομακρυσμένα σημεία της χώρας, η προγραμματισμένη και απαιτούσα μεγάλο χρόνο μετακίνησης παράσταση  στο Υπουργείο Μεταφορών αναβλήθηκε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι η τρίτη κατά σειρά κινητοποίηση που απαιτήθηκε και πραγματοποιήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια, είχε τη στήριξη μεγάλου αριθμού συναδέλφων Μηχανικών ΤΕ απ΄ όλη την Ελλάδα. Η κινητοποίησή μας χαρακτηρίστηκε από μαζική συμμετοχή, δυναμική και αγωνιστικό παλμό. Στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα σε μία περίοδο που τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις τελούν υπό διαρκή αμφισβήτηση.

Οι Μηχανικοί ΤΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και δεν ήταν λίγοι οι συνάδελφοι που μετακινήθηκαν από τα πλέον απομακρυσμένα μέρη της χώρας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί ότι οι Α’ βάθμιοι Σύλλογοι που συμμετείχαν, το έπραξαν χωρίς να υπολογίσουν την ταλαιπωρία της πολύωρης οδικής μετακίνησης, που για κάποιους υπερέβη τις 24 ώρες, ή το ιδιαίτερο υψηλό οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η αεροπορική μετακίνηση από τις νησιωτικές περιοχές.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν με τον πιο απλό αλλά και ουσιαστικό τρόπο, την παρουσία τους, ενώνοντας τη φωνή τους για τη διεκδίκηση των δίκαιων και καθοριστικών για τον μέλλον αιτημάτων του κλάδου μας.

Δε σταματάμε, συνεχίζουμε δυναμικά, πιεστικά και αδιάλειπτα ενημερώνοντας τους πάντες για τις διεκδικήσεις μας και απαιτώντας την άμεση επίλυσή τους.

 

 

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Κατάργηση του προβαδίσματος μεταξύ των Πτυχιούχων Ανώτατης – Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Ενιαία μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη για όλους τους αποφοίτους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Θεσμοθέτηση πόρου 2,5‰, με δικαιούχους τους ΤΕ Μηχανικούς, αντίστοιχου του πόρου 6‰ που δημιουργήθηκε μόνο για τους ΠΕ Μηχανικούς.
  • Την άμεση έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους Μηχανικούς αποφοίτους ΤΕΙ επιπέδου Ανωτάτων Σχολών, στην 6η βαθμίδα της ευρωπαϊκής κλίμακας προσόντων.
  • Το πτυχίο ΤΕΙ ως επιπέδου Bachelor, να αποτελεί την μοναδική προϋπόθεση για απρόσκοπτη πρόσβαση στο επάγγελμα, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών.