Print Friendly, PDF & Email

Εκπρόσωποι των επτά Ομοσπονδιών προσκλήθηκαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους, στη διαδικασία ακρόασης φορέων της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Δείτε εδώ την εισήγηση του Προέδρου της ΠΟΜΗΤΕΔΥ

Δείτε τη δεύτερη παρέμβαση της ΠΟΜΗΤΕΔΥ

Δείτε τις εισηγήσεις των 7 Ομοσπονδιών

Η ΠΟΜΗΤΕΔΥ μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες έδωσε τον αγώνα της στηρίζοντας το Δημόσιο χαρακτήρα των τεχνικών υπηρεσιών, τις εργασιακές μας σχέσεις και τα συμφέροντα του κλάδου, το συμφέρον των πολιτών και την προάσπιση του Περιβάλλοντος.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Αυτός ο αγώνας είναι αγώνας αντοχής και φάνηκαν τα  πρώτα ρήγματα του νόμου. Οι εργοληπτικές Οργανώσεις διαφωνούν με το δηλωτικό χαρακτήρα των επιμετρήσεων και το χαρακτηρίζουν παγκόσμια πρωτοτυπία.

Οι Υπουργοί απέσυραν τις διατάξεις που έδιναν τη δυνατότητα στο ΤΕΕ να συνάπτει συμβάσεις για μελέτες και εκτέλεση έργων με φορείς του Δημοσίου.

Αποσύρθηκαν επίσης οι διατάξεις που προέβλεπαν να ασκεί το ΤΕΕ πειθαρχικό έλεγχο στους ΤΕ μηχανικούς χωρίς να είναι μέλη του.

Πρόθεση των 7 Ομοσπονδιών είναι βασικές ρυθμίσεις του νόμου να παραμείνουν στα χαρτιά και θα προχωρήσουμε άμεσα στο σχεδιασμό των επόμενων δράσεων μας.

Δείτε το έγγραφο της ΠΟΜΗΤΕΔΥ