Print Friendly, PDF & Email

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις του Ν. 4412/16 και την εφαρμογή πλέον των διατάξεων του Ν. 4782/21 «Εκσυγχρονισμός απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων…», η Ομοσπονδία μας στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την κατανόηση και εφαρμογή των αλλαγών που ήδη ισχύουν στις δημόσιες συμβάσεις και τα δημόσια έργα, αποφάσισε και διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο – διημερίδα την Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Ιουλίου από τις 11:30 έως τις 14.30. 

Εισηγητής θα είναι ο εκπαιδευτής του ΙΝΕΠ Πολιτικός Μηχανικός Δρ. κ. Βασίλειος Βασίλογλου (Δείτε εδώ σύντομο βιογραφικό) και μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διημερίδα ζωντανά από το κανάλι της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.  στο YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCnAxSVt6fiKms0FsJYxxWbw).

Την 1η ημέρα θα παρουσιαστούν οι αλλαγές που ήδη εφαρμόζονται από 9/3/2021 και από 1/6/2021. Ενδεικτικά: Παρουσίαση διαδικασιών απευθείας ανάθεσης – ανοικτού διαγωνισμού κάτω των ορίων με κριτήριο μόνο τη χαμηλότερη τιμή και ανάλυση των σχετικών άρθρων – Ημερολόγιο έργου – Υποκατάσταση – Υπεργολαβία – Κατασκευαστική κοινοπραξία – Διοικητική επίλυση συμβατικών διαφορών. Θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων οι οποίες θα ομαδοποιηθούν και θα προσπαθήσουμε να απαντηθούν τη 2η μέρα. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν οι περαιτέρω τροποποιήσεις που θα ισχύσουν από 1/9/2021. Ενδεικτικά: Επίβλεψη έργου – Γενικές υποχρεώσεις αναδόχου – Προθεσμίες – Πριμ – Προκαταβολές – Επιμετρήσεις – Λογαριασμοί – Τροποποίηση συμβάσεων – Βλάβες – Ειδική διαταγή – Έκπτωση – Βεβαίωση περάτωσης – Παραλαβή.  Για να γίνουν σχόλια ή ερωτήσεις στο chat του youtube καλό είναι να κάνετε εγγραφή στο κανάλι με τους κωδικούς gmail ή google. Ερωτήματα μπορείτε να υποβάλετε επίσης και στο site της  Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ info@pomitedy.gr.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να ενημερώσουν τις Υπηρεσίες τους και όσους ενδιαφέρονται και απασχολούνται με τις δημόσιες συμβάσεις, καθώς και οι Υπηρεσίες να διευκολύνουν τους υπαλλήλους τους για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΟΜΗΤΕΔΥ