Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννη Μπαλάφα

mpal1Ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, η Ομοσπονδία μας απέστειλε έγγραφο προς τα πολιτικά κόμματα με το οποίο ζητούσε την πραγματοποίηση συνάντησης προκειμένου να παρουσιάσει τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας, ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη διαμόρφωση των προγραμματικών τους θέσεων.

Σε συνέχεια αυτού του αιτήματος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου συνάντηση με τον κ. Γιάννη Μπαλάφα, Β’ Αντιπρόεδρο της προηγούμενης Βουλής εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα θέματα που τέθηκαν από την Ομοσπονδία μας κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα ήταν:

  1. Οι προτεινόμενες από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλαγές στην Ανώτατη εκπαίδευση που επιχειρήθηκαν να γίνουν με το νομοσχέδιο για την παιδεία και η άρση των αδικιών που αυτές συνεπάγονται.
  2. Η λύση της εκκρεμότητας που υφίσταται επί δεκαετίες και αφορά στην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των τμημάτων των ΣΤΕΦ των ΤΕΙ.
  3. Η κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα και η στελέχωση των τεχνικών Υπηρεσιών σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα.
  4. Η δυνατότητα εξέλιξης των ΤΕ Μηχανικών που εργάζονται στο δημόσιο σε όλες της θέσεις της διοικητικής ιεραρχίας, όπως προβλέπεται στην ισχύουσα νομοθεσία.
  5. Η Υπουργική απόφαση του ο πρώην Αν. Υπουργού Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη με την οποία επήλθε αποκλεισμός των Τ.Ε Μηχανικών (Μηχανολόγων – Μηχανικών Οχημάτων) από επαγγελματική δραστηριότητα που είχαν. (Δικαίωμα σύνταξης μελετών – τεχνικών  εκθέσεων  για τον χαρακτηρισμό των ειδικών οχημάτων κ.λ.π).
  6. Κατάργηση της αποζημίωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των Μηχανικών.
  7. Οικονομικά και θεσμικά θέματα

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου