Print Friendly, PDF & Email

Επανειλημμένα σε ανακοινώσεις μας, έχουμε τονίσει ότι η αξιολόγηση δομών και προσωπικού που επικαλείται η μνημονιακή συγκυβέρνηση για τον εξορθολογισμό   του δημόσιου τομέα – δήμων, αποσκοπεί αποκλειστικά στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει απέναντι στους δανειστές, στην συρρίκνωση και κατάργηση των υπηρεσιών και στις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων.

Την θέση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει και ο «Όμιλος Διοικητικών Επιστημόνων-Διοικητικό Επιμελητήριο» (Δ.Ε.Ε.) σε έκθεσή του και επισημαίνει πως για να γίνει αξιολόγηση πρέπει να είναι σαφής ο σκοπός, τα κριτήρια, τα δεδομένα, ο τρόπος, οι μέθοδοι συλλογής δεδομένων και κυρίως να είναι αξιόπιστος ο αξιολογητής. Κανένας από τους παραπάνω όρους δεν πληρείται και ουσιαστικά δεν πρόκειται για αξιολόγηση, αλλά για ένα σχέδιο εξόντωσης των εργαζομένων και διάλυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επικοινωνιακό «περιτύλιγμα», στα μέτρα των δανειστών.

Ακολουθεί η έκθεση με τις δέκα επισημάνσεις του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την δήθεν αξιολόγηση των οργανικών δομών και του ανθρώπινου δυναμικού των Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού. Δείτε την εδώ