Print Friendly, PDF & Email

kinitikotita1Προχωρώντας στην υλοποίηση του προγράμματος της ενδοδημοτικής κινητικότητας, το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε στους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας εγκύκλιο με τις απαραίτητες διευκρινίσεις και οδηγίες για την εφαρμογή του προγράμματος αυτού.

Σε αυτήν μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι το πρόγραμμα αφορά το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό. Οι υπάλληλοι που θα μεταταχθούν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη μετάταξη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η διαθεσιμότητα παύει αυτοδικαίως μετά τον μήνα, οπότε και εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του αρμοδίου προς διορισμό φορέα υποδοχής.
Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, η μισθοδοσία του προσωπικού βαρύνει τον φορέα προέλευσης και μετά το πέρας της διαθεσιμότητας βαρύνει τον φορέα υποδοχής.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το συγκεκριμένο προσωπικό δεν μπορεί «να χαρακτηρισθεί πλεονάζον και να τεθεί εκ νέου, άνευ αιτήσεώς του σε καθεστώς κινητικότητας ή διαθεσιμότητας».

Δείτε παρακάτω την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και τα συνοδευτικά αυτής έγγραφα

Εγκύκλιος

Πίνακας εθελοντικής ανδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας

Κείμενο βοήθειας σχετικά με τη διαδικασία επαναπροώθησης-ανάρτησης αρχείων