Print Friendly, PDF & Email

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚOY TOMEA ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.
Δ/ΝΣΗ : α) ΤΟΣΙΤΣΑ 1Β 106 82    β)  ΒΑΡΒΑΚΗ 12    114 54    ΑΘΗΝΑ
Τηλ.&  Fax : 210 5241814
Website: http://www.pomitedy.gr

Αθήνα   7 / 9 /2011

ΔΕΛΤΙΟ     ΤΥΠΟΥ

Στις 6/9/2011 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της κυβέρνησης και αποτελεί πλέον Νόμο του κράτους (Ν. 4009  ΦΕΚ Α 195/6-9-2011) το πρόσφατα ψηφισμένο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας  Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Η Ομοσπονδία μας από την πρώτη στιγμή έκανε προσπάθειες για την βελτίωση των διατάξεων που αφορούν στα ΤΕΙ στο κατατεθέν σχέδιο Νόμου και στα πλαίσια αυτά όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με την Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Ήταν δε παρούσα στη Βουλή και τις μέρες που το Νομοσχέδιο συζητείτο στην Ολομέλεια καταβάλλοντας προσπάθειες για περαιτέρω βελτιώσεις.
Τα αποτελέσματα μπορούν να κριθούν θετικά τόσο ως προς το θέμα της βελτίωσης της διατύπωσης της παραγράφου 2β του άρθρου 4, όσο και σε σχέση με την απαλοιφή από το άρθρο 81 της κατάργησης του Π. Δ.  388/89 αλλά και με την εξαφάνιση της αόρατης ρύθμισης για την μετατροπή των προπτυχιακών 5ετών σπουδών σε master.
Ως προς αυτό τον τομέα, δηλαδή των παρεμβάσεων για την βελτίωση του Νόμου, θεωρούμε καταλυτική την παρουσία Προέδρων και μελών της Εκπαιδευτικής κοινότητας των ΤΕΙ.
Κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ακούσαμε θετικές τοποθετήσεις σχετικά με τα ΤΕΙ τόσο από την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων αλλά και από μια μεγάλη μερίδα βουλευτών, και ίσως για πρώτη φορά έγινε μια τόσο εμπεριστατωμένη συζήτηση και αναδείχθηκε το έργο και ο ρόλος τους.  Είναι η ώρα λοιπόν να γίνουν όλες οι ενέργειες προκειμένου να δοθούν επιτέλους και οι λύσεις για τα μόνιμα και χρονίζοντα προβλήματα των Ιδρυμάτων και των αποφοίτων τους.
Προς αυτή την κατεύθυνση  η Ομοσπονδία μας είναι αποφασισμένη να κινηθεί και να αγωνιστεί μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα των ΤΕΙ και με όποιο φορέα αποφοίτων θέλει να συστρατευθεί μαζί της.